Robotar

Produktionshallen_5

Hos Plamex jobbar vi enbart med robotar i världsklass.

Genom våra partnerskap med ABB och Pudutech jobbar vi med högkvalitativa robotar i teknologisk framkant. Våra partners har robotarna för att möta morgondagens industri – vi står redo att skapa den med er.

Genom ABB Value Provider Program har vi tillgång till ABB:s kompletta robotutbud och kan således förse våra kunder allt från små robotar med en hanteringsvikt på 0,5 kilo upp till de allra största med en hanteringsvikt på 800 kilo. Vi utgår alltid från era mål och utför därefter en behovsanalys. Vårt mål är alltid att överträffa kundens förväntningar och utforma den bästa lösningen för er produktion.

Nedan följer mer information kring de tre robottyper vi arbetar med: Industrirobotar – Kollaborativa robotar – Servicerobotar – se vilken robottyp som passar just era behov!

Dsc06056 Crop

Industrirobotar

ABB:s har ett stort utbud på olika industrirobotaroch vi på Plamex har expertis inom samtliga modeller och varianter! Vi använder industrirobotar främst inom uppdrag som inkluderar hantering, montering, märkning och sammanfogning. Industrirobotar är kompatibla inom alla industrier och verksamheter.

ABB lanserar nu OmniCore™ - ett nytt styrsystem anpassat för framtidens krav inom Industri 4.0 och 5G.

IRB 1200
IRB 1600
IRB 6660

Kollaborativa robotar

 

Behöver ni en lösning där en industrirobot inte passar in?
Då är en kollaborativ robot svaret.

 

ABB har tre olika kollaborativa robotar, YuMi, GoFa och SWIFTI. 

En kollaborativ robot besitter intelligens som gör att den kan interagera och samarbeta i en produktion på ett sätt som tidigare inte varit möjligt.

Kollaborativa robotar kan integreras i alla miljöer och är särskilt fördelaktig i trängre sådana, där mindre produktionsprocesser ska utföras. Inom sjukvård, medicin och labb passar denna robot perfekt.

Att ha en kollaborativ robot i sin produktion resulterar i smarta, kollaborativa lösningar.

 

 

YuMi

YuMi är försedd med antingen en eller två armar.

YuMi med två armar kan producera i ett högt tempo och samtidigt genomföra preciserade, avancerade produktionsprocesser.

 

Yumi Hero (1)

Modell 14000 som är tvåarmad och har 14 servoaxlar.

Single Arm Yumi

Modell 14050 som är enarmad

GoFa

GoFa är en av ABB:s senaste tillskott i gruppen av kollaborativa robotar. GoFa har en klassledande räckvidd på 950mm och är snabbare än de andra kollaborativa robotarna i sin klass.

GoFa är en utmärkt robot att använda ifall snabbhet och räckvidd eftersträvas.

Gofa 2

SWIFTI

SWIFTI är den snabbaste kollaborativa roboten som ABB levererar, den har en hastighet som är upp till fem gånger snabbare än andra kollaborativa robotar i sin klass.

SWIFTI är en utmärkt robot att använda sig av när hastighet och cykeltid är en faktor.

SWIFTI 2

Referenser

Umbraco.Web.PublishedModels.Image?.Name Umbraco.Web.PublishedModels.Image?.Name Umbraco.Web.PublishedModels.Image?.Name Umbraco.Web.PublishedModels.Image?.Name Umbraco.Web.PublishedModels.Image?.Name Umbraco.Web.PublishedModels.Image?.Name Umbraco.Web.PublishedModels.Image?.Name Umbraco.Web.PublishedModels.Image?.Name Umbraco.Web.PublishedModels.Image?.Name